R arquitectes

1º PREMIO / LLUMS DE NADAL A LA PLAÇA REIAL

LET IT SNOW, Barcelona 2015
Autors / R – arquitectes

La Plaça Reial, és una de les places més distingides de Barcelona. És un espai recollit i separat de la intensa activitat de la Rambla i una de les places amb més vida i ambient tant diürn com nocturn de la ciutat. Gràcies a la seva situació estratègica i a la seva configuració arquitectònica, s’ha convertit en un punt de reunió per un públic molt heterogeni.

Es proposa projectar el reflex d’un desig en el mateix suport de la Plaça, com teló de fons. L’arquitectura existent es converteix en un gran llenç. S’ha cercat aleshores un caràcter icònic que li donés un valor afegit al material projectat, fent un joc entre cinema i arquitectura.

En projectar en les façanes un fenomen natural com una nevada amb els flocs de neu en constant moviment, caient, l’arquitectura es mimetitza tant amb el suport que arriba a desaparèixer donant-nos la sensació, per un instant, d’estar en un espai totalment obert i sense res al voltant.

Una decisió per al desenvolupament de la intervenció serà el respecte i consideració amb l’arquitectura, el manteniment de les visuals i la valorització de les façanes, arcs, font, fanals i altres elements característics de la Plaça així com l’ús de tècniques respectuoses amb el medi ambient, mitjançant la generació de continguts audiovisuals, el mapping i projeccions 3D.

 

 

Projectarem imatges conceptuals de neu sobre les façanes per aconseguir efectes de moviment i 3D donant lloc a un espectacle artístic, efímer i màgic.